Johan Cruijff Mijn Verhaal

Autore: Johan Cruijff
Editore: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9046821560
Grandezza: 18,91 MB
Formato: PDF, Docs
Vista: 3973
Scaricare Leggi Online

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen. ‘Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent.’ Johan Cruijff ‘Ik wist niks van voetbal voordat ik Cruijff leerde kennen.’ Pep Guardiola ‘Cruijff was een icoon, maar hij bleef gewoon. Ik kan me niet herinneren dat ik andere wereldsterren heb ontmoet die zo benaderbaar bleven als hij.’ Edwin van der Sar ‘De beste die er was en de beste die er ooit zal zijn! De man die ons spel heeft veranderd.’ Robin van Persie ‘Johan is altijd een geweldige inspirator geweest. Zijn visie op voetbal wist hij geweldig te verwoorden en daarbij wist hij je altijd aan het denken te zetten. Hij was een goede dwarsdenker.’ Guus Hiddink ‘Een wonderlijk vrije geest, een briljant voetballer en een buitengewoon mens (...).’ Mart Smeets ‘Ik heb vroeger altijd gedacht dat Cruijff een van de beste voetballers was. Ik heb me vergist. Cruijff is de beste voetballer aller tijden.’ Willem van Hanegem

Johan Cruijff

Autore: Pieter van Os
Editore: Overamstel Uitgevers
ISBN: 9048822742
Grandezza: 68,61 MB
Formato: PDF, Mobi
Vista: 336
Scaricare Leggi Online

Zou hij het nog kunnen? Heel Nederland vroeg het zich af op 6 december 1981, de dag dat Johan Cruijff zijn rentree maakte in de vaderlandse voetbalcompetitie. Het antwoord gaf hij in de twintigste minuut, met een prachtige lob over keeper Edward Metgod. Er was opwinding op de tribunes, opluchting onder de Nederlandse voetballiefhebbers, maar vooral verbazing onder de journalisten. De meesten hadden hem al afgeschreven. Achteraf gezien was dat vreemd, net als de vraag of hij het nog zou kunnen. Want nog geen vier maanden eerder had Cruijff, half geblesseerd, een weergaloze goal gescoord tegen de Toronto Blizzards, aanzienlijk mooier dan die tegen Haarlem. De afstand tot de goal was 35 meter, het stadion stond in Washington, zijn teamgenoten heetten Diplomats en de competitie de North American Soccer League. Het was Cruijffs laatste zomer in Amerika. Uit uren wedstrijdbeeld en tientallen gesprekken met oudteamgenoten, clubbestuurders, fans en een enkele pizzeria-eigenaar, blijkt dat Cruijff niet zozeer zijn zakken vulde in Amerika het verhaal van de Nederlandse pers maar er zijn plezier terugkreeg in het voetballen, een sport die in Amerika vooral betekenis heeft voor hippies, kakkers, softies en immigranten. Dit boek vult een voorheen ongeschreven bladzijde uit Cruijffs biografie. Een verhaal over nieuwe vrienden en vijanden, hevige conflicten en prachtige acties. Pieter van Os is redacteur van het weekblad De Groene Amsterdammer. Toen hij de afgelopen twee jaar als correspondent was gevestigd in Washington DC hoorde hij tussen al het politieke kabaal fluisterstemmen over die ene legendarische speler die ooit, heel even, het voetbal uit de maatschappelijke marge haalde. Op 45 meter van de goal kreeg Cruijff de bal van de Canadese verdediger Ivan Belfiore. Hij stond met zijn rug naar het vijandelijke doel en had drie verdedigers om zich heen, want ook hier wisten ze om welke speler het ging. Met een draai en een korte versnelling schudde hij ze af, geen schijnbeweging, al leen maar een versnelling. Nog geen tien meter verder, hij stond nu op 37 meter van het doel, vernederde hij Blagoje Tamindszic, de Bosnische keeper van de Blizzards, met een prachtige, tragisch langzame lob. `Direct nadat ik me had omgedraaid, zag ik dat het kon, zei Cruijff na de wedstrijd tegen een verslaggever van de Washington Post. `Ik wist waar de keeper was, maar zijn fout is het niet. Hoe vaak gebeurt dit nou? Ik wist dat ik hem gewoon moest lobben en de wind de rest van het werk moest laten doen.

Johan Cruijff

Autore: R. Olsthoorn
Editore:
ISBN: 9789044619218
Grandezza: 42,78 MB
Formato: PDF, ePub, Docs
Vista: 1032
Scaricare Leggi Online

Uiteindelijk deed hij het dan toch. Hij werkte niet alleen het bestuur en de directie eruit, nee, Zijne Koninklijke Cruijffheid behaagde het om ook0zelf een bestuursfunctie bij Ajax te aanvaarden. Dat deze uitslag niet zonder bloedvergieten op het scorebord kwam, is wel duidelijk. Maar de vraag blijft wat er zich het afgelopen jaar precíes in de loopgraven van de Amsterdam ArenA afspeelde. En belangrijker: wat zegt dat over Johan Cruijff? Is het clubliefde of rancune die onze beste voetballer aller tijden drijft? In "Johan Cruijff" reconstrueert Ronald Olsthoorn op even uitputtende als lichtvoetige wijze de revolutie die Johan Cruijff in september 2010 bij Ajax ontketende. Hij sprak met volgelingen en slachtoffers, met clubiconen en waterdragers en met supporters en aandeelhouders. Maar ook conflicten en controverses uit Cruijffs roemruchte verleden ontbreken niet. "Johan Cruijff" legt de clubcultuur van 'slangenkuil' Ajax bloot en belicht de duistere kant van een levende legende.

Johan Cruijff Mijn Verhaal

Autore: Johan Cruijff
Editore:
ISBN: 9789046821152
Grandezza: 65,24 MB
Formato: PDF, Docs
Vista: 1458
Scaricare Leggi Online


Johan Cruijff

Autore: Frits Jelle Barend
Editore:
ISBN: 9789081165419
Grandezza: 39,87 MB
Formato: PDF, Mobi
Vista: 3377
Scaricare Leggi Online


Johan Cruijff In Barcelona

Autore: Edwin Winkels
Editore:
ISBN: 9789492037664
Grandezza: 71,65 MB
Formato: PDF, Mobi
Vista: 725
Scaricare Leggi Online


Johan Cruijff De Legende

Autore: Matty Verkamman
Editore:
ISBN: 9789491555183
Grandezza: 61,98 MB
Formato: PDF, Docs
Vista: 2426
Scaricare Leggi Online


The Football Men

Autore: Simon Kuper
Editore: Simon and Schuster
ISBN: 0857201611
Grandezza: 43,65 MB
Formato: PDF, Docs
Vista: 264
Scaricare Leggi Online

The great footballers and coaches are rarely glimpsed from up close. They shield themselves from the tabloids, hide their personalities behind professionalism, and in the words of the cliché, 'do their talking on the pitch'. This book gets up close to them. The Football Menis not a series of celebrity profiles, and it doesn't attempt to unearth secrets in the players' private lives. Rather, it portrays these men as three-dimensional human beings. It describes their upbringings, the football cultures they grew up in, the way they play, and the baggage that they bring to their relationships at work. This multimillion-pound, multinational world is mostly inhabited by ordinary men. The profiles in this book are sometimes funny, but never breathless or sensational. Some of the profiles in this book are based on interviews; others are the results of time the author spent with that person; sometimes the profile is a story of a country. All are fascinating and shed light on their subject to reveal things you wouldn't expect. From one of the great sports writers of our time this is a penetrating and surprising collection of articles on the figures that have defined the modern sporting world.

Voetbal

Autore: Johan Cruyff
Editore: Cruyff Lybrary
ISBN: 9789081797429
Grandezza: 80,75 MB
Formato: PDF, ePub
Vista: 8238
Scaricare Leggi Online

De basisprincipes van het voetbal volgens de Nederlandse oud-voetballer en voetbaltrainer Johan Cruijff.